Utmaning: Göteborgsvarvet

För att utvecklas som person är det viktigt att du vågar utmana dig. Att utmana sig, göra nya saker, kommer både hjälper dig att växa som person, lära känna nya människor och även få goda kreativa idéer. Förutom att du faktiskt också blir intressantare. En bra utmaning är att springa Göteborgsvarvet, världens största halvmara.

Våga utmana dig själv

Livet blir så mycket roligare när vi vågar göra nya saker, då vi vågar utmana oss själva så att vi kan utvecklas. För att må bra måste vi hela tiden utvecklas, lära oss nya saker och nå nya horisonter. Vissa utmaningar, som fysiska lopp, är något som alla kan genomföra. Naturligtvis på olika nivåer och sätt. Det som gör just Göteborgsvarvet till en så bra utmaning är att de flesta vuxna klarar av att genomföra loppet, samtidigt som de både behöver träna medvetet för att klara loppet och lära sig ny kunskap.

Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet är världens största halvmara med ungefär 64 000 löpare varje år. En halvmara är 21 kilometer, vilket gör det till en större utmaning Tjejmilen och Blodomloppet, samtidigt som det inte kräver lika mycket som Stockholm maraton. Det är många vanliga motionärer som springer Göteborgsvarvet genom att bara träna hemma. Samtidigt vill du klara av loppet på ett någorlunda ”skönt” sätt: för att det ska bli roligt att springa behöver du ha kondition och muskler. För att förbättra din kondition och bli en bättre löpare behöver du mer kunskap. Du behöver lära dig om intervallträning, löpteknik och hur du ska äta inför ett lopp. Du kommer få lära känna nya människor och utmana dig både fysiskt och mentalt för att klara loppet.