Äntligen klarat utbildningen

Om du kommit så pass långt i din utveckling att du börjar bli klar med din utbildning så väntar snart ett nytt liv. Du behöver ett jobb men det är även viktigt att berömma dig själv för allt som du redan har klarat av.

Var stolt över dig själv

När du äntligen har klarat utbildningen så bör du fira ordentligt och ge dig själv en stor klapp på axeln. Om du gått ut gymnasiet så kan du fira med en ordentlig studentskiva tillsammans med dina kurskamrater. Ingen studentskiva är komplett utan festliga detaljer. Det är överraskande hur mycket lite konfetti och ballonger kan göra för stämningen. Välj saker som är färgglada och roliga att använda. Om du vill höja stämningen ordentligt så kan du köpa in en tuta med luftpump.

Söka jobb

Efter utbildningen kommer en allvarlig tid då man ska söka jobb. Det kan vara bra att börja leta efter jobb redan innan man är klar med utbildningen. Då slipper du att stressa med det efteråt. Om du har svårt att få ett jobb som du vill ha så kan det vara bra att vidga vyerna lite. Genom att ta ett mindre intressant jobb får du erfarenhet som är värdefull när du söker jobbet du verkligen vill ha längre fram.