Planera din personliga utveckling

Personlig utveckling är precis som namnet antyder, väldigt personligt och betyder olika för alla människor. Men i grunden handlar det om att bli den personen som du vill vara. Att fokusera på din personliga utveckling är något som du inte kommer att ångra. Oavsett om ditt mål är att springa ett lopp, äta hälsosammare, spara pengar eller byta jobb behöver du göra upp en plan för att lyckas. Du kommer inte att vakna upp en dag och det bara har hänt att du fått ett nytt jobb. Om du letar nytt jobb så finns det lediga jobb i Malmö att söka. Det är perfekt om du är målinriktad och har upp till åtta års erfarenhet. Att byta jobb kan vara ett väldigt bra steg att ta om ditt mål är att utveckla dig inom ditt kompetensområde eller lära dig något nytt.

Planera för att bibehålla en beteendeförändring

Personlig utveckling handlar mycket om att göra en positiv förändring. Du kanske känner igen dig i att inför ett nytt år eller efter sommaren så säger du till dig själv att nu ska du minsann kompetensutveckla dig eller söka nytt jobb för att kunna utveckla dig själv. Du går ut hårt och satsar allt de första veckorna men efter ett tag kommer andra saker i vägen och du glömmer bort din personliga utveckling eller du tycker att det känns övermäktigt. När du kommer ur fas behöver du ha något som för dig in på rätt spår igen. För att kunna hålla kursen mot målet är det en bra början att ta reda på var du vill komma och var du är idag. Fråga dig själv vad du vill med ditt liv och hur du ska ta dig dit. När du jobbar med dig själv och din personliga utveckling ska du komma ihåg att det kommer att ta tid, så ge inte upp direkt. Det är väldigt vanligt att falla tillbaka i gamla beteendemönster när du försöker göra en förändring. Men den långa resan mot målet kommer vara värd varenda minut som du har lagt ner.

Fira varje delmål

När du har kommit fram till vad det är du strävar mot ska du försöka göra upp en plan för hur du ska nå dit. Sätt upp delmål på vägen för att det ska bli lättare. Med delmål kommer inte det stora målet kännas ouppnåeligt eller för långt borta. Du kan fira varje delmål för att blir extra motiverad. Det kan vara bra att under tiden jobba med din självkänsla och självförtroende.