Personlig utveckling

Man kan aldrig utvecklas för mycket på ett personligt plan. Det finns bara fördelar med att utvecklas och många gånger innebär personlig utveckling även nästa steg i karriären. I det här inlägget får du veta allt om personlig utveckling och hur du kan gå tillväga för att lära känna dig själv bättre.

Utbildningar

Ibland krävs det att man går en utbildning för att man ska känna att man utvecklas. Det finns många bra utbildningar du kan gå. Om du vill ta nästa steg i karriären och lära känna dig själv ännu bättre kan det vara en bra idé att gå en Ledarskapsutbildning för att få kunskap om ledarskap och lär känna dig själv i det samtidigt. Förutom att du kan gå en ledarskapsutbildning i syfte att leda andra finns det utbildningar som ger dig verktygen för att leda dig själv vilket kallas för självledarskap. Det finns en hel del olika utbildningar som främjar din personliga utveckling. Fördelen med att gå en utbildning är att det är en kursledare eller en lärare som går igenom kursens olika steg på ett pedagogiskt sätt vilket kan vara enklare att ta till sig av i jämförelse med om man utbildar sig på egen hand.

Böcker

Förutom att du kan gå en kurs för att få mer kunskap som främjar din personliga utveckling så kan du få kunskap på egen hand genom att läsa böcker. Det finns en hel del böcker som berör ämnet personlig utveckling på olika sätt. Om du till exempel har dålig självkänsla finns det många böcker som du kan läsa för att få en bättre självkänsla. Drottningen av den typen av böcker heter Mia Törnblom och hon har många bra böcker du kan läsa för att lära känna dig själv bättre. Andra böcker du kan läsa för att lära känna dig själv bättre är att utgå från din personlighet. Det finns till exempel böcker för dig som är introvert eller extrovert.

Andlighet

Många åker till Asien för att hitta sig själva och när de kommer tillbaka till Sverige vet de plötsligt allt om meditation och mindfulness. Men faktum är att du behöver inte åka över halva jordklotet för att lära känna dig själv. Det finns en hel del kurser, böcker och podcasts du kan läsa eller lyssna på för att få en mer spirituell personlig utveckling. De som håller på med andlighet säger att det bästa du kan göra om du är nyfiken på det andliga och spirituella är att börja meditera. Meditation är något som är bra för alla eftersom stressnivån går ner och man fokuserar på det inre som är här och nu. Det finns många olika sorters meditationer du kan testa på, till exempel meditationer för dig som är stressad eller meditationer för att somna bättre. Det finns meditationer som är flera timmar långa, och de som är några minuter. Om du inte har mediterat innan är det bra om du testar en kortare meditation först.