Låna för att starta företag

Är du less på din nuvarande arbetssituation? Du har en dröm om att driva eget företag, men det känns som om det rätta tillfället aldrig uppstår. Eller så skulle du behöver göra vissa investeringar för att komma igång. Nu är den rätta tiden. Börja arbeta på ditt företag redan idag.

Ta ett lån och kom igång

Det är svårt att ta ett företagslån innan du startat ditt företag eller kommit igång med din idé. Samtidigt kommer du aldrig gå framåt i livet om du inte satsar. Naturligtvis ska du bara ta ett mindre lån och till en företagsidé som kommer bära sig. Men du måste våga satsa. Våga ta ett steg framåt och gå utanför din bekvämlighetszon. På Lånakuten får du hjälp att både ta ett lån och att låna på rätt sätt. Så att lånet blir en investering i framtiden. Det är viktigt att du till exempel inte lånar mer pengar än vad du klarar av att betala tillbaka. Gå in på Lånakuten där du kan jämföra lån och hitta lånet med bäst ränta och avbetalningstid för just dig.

Din framtida karriär

Det spelar ingen roll vilken utbildning du har eller vad du har jobbat med, eget företag är en framtida karriär för alla. Det enda du behöver är en bra idé, modet att våga sätta igång och lära dig under vägen. De flesta som driver företag kan behöva pröva sin idé, göra vissa förändringar eller rent av hitta en ny produkt eller tjänst att sälja. Det viktiga är att du läser böcker och lyssnar på poddar om att driva företag, så att du får mycket matnyttig kunskap. Och att du håller ut, framgång kommer inte på en månad.

Ditt liv om ett, fem och tio år

Att ta ett lån för att starta eget företag kan kännas skrämmande för många. För att ta dig ur både rädslan och bekvämlighetszonen kan du fråga dig hur du vill att ditt liv ser ut om ett år, fem år och tio år. Det är bara du som kan ta dig vidare. Naturligtvis med hjälp och kunskap från andra, men ingen kommer att ge dig ett drömjobb eller starta företaget åt dig. Vill du leva ett annat liv i framtiden måste du fatta beslutet och börja arbeta för det.

Bygg företag steg för steg

Du ska inte säga upp dig idag eller ta ett lån på en miljon. Däremot börja arbeta med ditt företag steg för steg. Skriv ner din idé. Vad behöver du för utrustning? Du kan behöva ta lån för att kunna köpa ny dator, vissa program, gå en kurs eller för att renovera en byggnad. Arbeta med din idé 15-30 minuter varje vardag. Kontinuitet är viktigare än långa arbetspass på helger (som inte blir av). Det finns personer som genom att jobba med sitt företag 15 minuter varje vardagskväll byggt upp företag som de efter ett par år arbetar med på heltid. Små steg är det bästa och den mest effektiva vägen framåt.