Förbättra karriärmöjligheterna med personligt brev

Att söka nytt jobb, oavsett om du är ny ute på arbetsmarknaden eller söker nytt jobb efter lång tid på en annan arbetsplats, kan vara tufft på många sätt. Vad kan du göra för att sticka ut bland alla andra sökanden när du hittar intressanta jobbannonser? I den här artikeln ska vi gå igenom några av tipsen och råden som finns i jobbsökardjungeln.

Vässa till ditt personliga brev

Något av det bästa du kan göra är att skriva ett riktigt bra personligt brev tillsammans med ditt CV. Känner du dig bekväm med att uttrycka dig i skrift kan det här komma helt naturligt för dig, men det finns också mängder med tips på nätet kring hur du bäst ska tänka och formulera dig när du skriver ditt brev. Tycker du dock att det är oerhört svårt att skriva och sätta din personlighet på pränt, har vi ett riktigt bra tips och det är att ta hjälp av https://cowrite.com/sv/; ett digitalt hjälpmedel där en textrobot sätter ihop ett snyggt och professionellt personligt brev till dig. Du svarar på frågor om dig själv och jobbet du söker, du väljer stil och om du vill ha texten på svenska eller engelska. Därefter skräddarsys ditt personliga brev, och du väljer det textförslag du tycker bäst om. Först när du är helt nöjd betalar du, och får det perfekta brevet till jobbet du söker.

Titta över dina kontaktnät

Utöver att förbättra ditt personliga brev så mycket som möjligt är det också en väldigt bra idé att se över ditt kontaktnät. Många som får nytt jobb får det genom kontakter istället för exempelvis Arbetsförmedlingen, så det är helt klart en bra idé att se om det finns några trådar att dra i för att se vilken hjälp du kan få av vänner och bekanta som redan arbetar där du också skulle göra ett bra jobb. Självklart måste du ändå kunna visa upp ett bra CV och ett riktigt bra personligt brev. Så även om du får in en fot någonstans genom kontakter är det viktigt att läsa på om företaget och göra vad du kan för att dina papper ska vara så bra som möjligt.

Ge inte upp

Det sista, och på ett sätt kanske viktigaste, rådet är att inte ge upp. Det är ofta många sökande till en tjänst, och det är inte alltid det går som du vill. Försök ha flera ansökningar ute samtidigt så att du inte lägger alla dina förhoppningar på endast ett jobb, och håll dig så positiv som möjligt samtidigt som du ser realistiskt på situationen. Till slut kommer du få ”ja” på en av dina ansökningar, och kanske det krävdes ett antal ”nej” för att till slut få det positiva svaret från en plats som kanske faktiskt är det som passar dig allra bäst. Så håll dig fokuserad, ta hjälp när det behövs och ge inte upp!