Digital nomad

Vilken slags personlighet har du? Älskar du frihet och att resa? Då kan du bli en digital nomad. Det passar dig som har stor frihetslängtan och är välorganiserat och har en driven personlighet.

Digital nomad

En digital nomad är en personen som har datorn som sin arbetsplats och resväskan som sitt hem. Det finns personer som har sagt upp lägenheten i Sverige och bokstavligen reser runt och arbetar över hela världen. Du måste verkligen har rätt personlighet för att bli digital nomad. Det räcker inte med att du älskar att läsa resemagasinet Vagabond och vill upptäcka alla jordens länder. Du måste kunna driva eget företag, vara kreativ och välorganiserad.

Rätt personlighet

För att kunna leva som digital nomad behöver du ha ett sparat kapital på bankkontot och ett eget företag som du kan driva medan du reser. Det kräver att du har en mycket fokuserad personlighet. Du måste först skapa ett företag och spara ihop en rejäl summa pengar på bankkontot. Sedan behöver du kunna disciplinera dig själv när du väl har kommit utomlands. Istället för att dyka klockan 10 på förmiddagen när du är i Thailand, så sitter du med din dator och arbetar.