Dags för en ny karriär?

Har du tröttnat på ditt jobb och funderar på att byta bana? Väljer du att utbilda dig inom ett nytt yrke kan du både ta nya steg i karriären och växa som människa.

Stanna inte där du är

Att fortsätta med det arbete du haft under en längre tid kan vara bekvämt, men känner du dig inte nöjd finns det egentligen ingen anledning att stanna. Finns det ingen chans att ta dig vidare i din karriär från den position du har nu, är anledningarna att stanna ännu färre. Istället kan du våga tänka fritt och låta livet ta en ny vändning. Då kan du få ett arbete du känner dig med nöjd med, till exempel som plåtslagare eller inom ett annat hantverksyrke. Förutom att du kan hitta ett yrke du kan trivas bättre med kan det vara stärkande att faktiskt våga ta steget och ge dig in på något helt nytt.

Brist på hantverkare

Som det ser ut idag finns det stort brist på hantverkare – och det förväntas bli ännu värre. 2500 plåtslagare saknas idag, och i takt med att fler går i pension kan bristen bli ännu större. Det gör att du som funderar på en ny yrkesbana har goda chanser att ta dig fram i en bransch som är helt ny för dig. Som plåtslagare kan du räkna med att behövas!

Kort utbildning

Det finns mycket att tänka på när du ska byta till ett nytt yrke. Hur ser lönen ut, vilken utbildning behöver du, och passar det nya yrket verkligen dig? Ett enkelt sätt att se vad du kan tänkas få för jobb är att läsa platsannonser, vilket kan ge dig en bild av hur läget ser ut i just din del av landet. När det gäller utbildningar är det generellt korta utbildningar till hantverksyrkena, med mycket praktisk träning. Så även om du inte är så sugen på att återvända till skolbänken behöver det inte vara ett hinder för att omskola dig till plåtslagare. Det är en del du behöver läsa, men det är en utbildning som är överkomlig att klara av för de allra flesta.