Arbeta hemma eller på kontor?

Om du är på väg att starta eget har du nog funderat över vart du ska förlägga ditt arbete. Hemmavid? På kontor? Många som precis blivit registrerade som ett nytt företag har oftast sig själva som anställda, och tänker då att det skulle vara värt att spara in på pengarna genom att jobba från köksbordet. Men i den här artikeln ska vi förklara varför det är bättre att hyra ett kontorsrum på direkten!

Psykologin bakom hemmet och arbetet

Tro det eller ej, men hemmet och arbetet påverkar dig psykologiskt. Det är ofta viktigt att kunna separera på dessa två platser, så du kan gå in i rollen som exempelvis förälder eller chef fullhjärtat. Många som förlagt sitt arbete hemmavid upplever att de inte vet när de ska sluta arbeta, när det är dags för en paus eller att de känner sig fåniga när de tar ett videomöte från vardagsrummet. Och det påverkar både effektiviteten och produktiviteten i arbetet.

Ett av huvudskälen till att skriva in sig på ett kontorshotell i till exempel malmö är alltså för att du ska kunna gå in i arbetet helhjärtat och utan störningsmoment. Bestäm också på direkten när du ska sluta och börja din arbetsdag, så att du vid hemkomst kan släppa jobbet för dagen.

Att ha ett kontor är professionellt

Det är inte enbart din psykologi som påverkas av att ha ett kontor att gå till på morgonen. Även dina framtida kunder kommer uppleva ditt företag som mer seriöst om du ditt företag inte är skrivet på din hemadress. De kommer känna att du tar arbetet seriöst om du kan ta emot bokade möten på en lugn och neutral plats.

Ha även i åtanke att ett bra företag expanderar och behöver således fler som arbetar på det. Det blir svårare att anställa fler om det inte finns arbetsyta för dem. Om du har ett kontor redan från start med i alla fall fem arbetsplatser vittnar det om självförtroende och en vilja att expandera. Om du har ekonomin kan du även passa på att hyra in dig på ett kontorshotell på en attraktiv adress, för att visa var du och din företagsidé hör hemma – i toppskiktet!