Så tar du ett företagslån på bästa sätt

Om du driver ett företag kan det ibland vara nödvändigt att ansöka om ett lån. För att kunna investera, expandera eller för att behålla likviditeten. Som företagare hänger ditt företag och din karriär ihop. Företaget är karriären. Ta ett företagslån för att utveckla företaget och lyckas.

Jämför lån

Det finns många företagslån som du kan ansöka om. Som företagare kan det vara svårt att veta vilket du ska välja. Du vill ha ett lån med så bra villkor som möjligt och gärna med det belopp som du behöver. Eftersom du ska betala av på lånet är det viktigt att företaget har ekonomi för de månatliga amorteringarna. Du vill heller inte betala för mycket i ränta. Det enklaste sättet är att ta hjälp av Krea företagslån som konkurrensutsätter och jämför flest banker av alla finansieringsinstitut. Det kostar inget att göra en låneansökan och du kan även låna pengar för att rädda företag om du just nu behöver likviditet.

Så ansöker du

När vi behöver låna pengar är det lätt att vilja låna lite extra. Att ha som backup eller om planerna kostar mer än vad vi beräknat. Men det är ofta en dålig ekonomisk affär. Du bör bara låna så mycket pengar som företaget har låneutrymme för. På Krea kan du använda en tjänst helt gratis som räknar ut hur stort låneutrymme du har. Problemet med att låna för mycket pengar är att du antingen blir nekad ett lån eller så blir lånevillkoren mycket sämre. Det kan leda till hög ränta som egentligen bara är pengar i sjön, utöver att risken för att hamna hos inkasso eller Kronofogden ökar om du har höga månatliga räkningar. Därför är det klokare att bara låna den summa som du behöver och sedan använda varenda liten krona på bästa sätt.

Använd lånet rätt

Det är lätt att låna pengar. Vi känner oss rika när pengar kommer in på kontot. Men det är vare sig dina eller företagets pengar, utan bankens. När du lånar är det klokt att du verkligen tänker igenom lånet så att det gynnar företaget och din karriär. Om du driver ett företag som på grund av coronapandemin har problem med likvida medel kan det vara en investering att ta ett lån. Du vet att du har en produkt eller tjänst som marknaden efterfrågar. Detsamma gäller för att ta ett lån för att investera i företaget, bygga ut eller köpa in viktiga maskiner, fordon eller liknade utrustning som kommer ge bra avkastning. Eller för att expandera och starta en ny filial.

Ditt företag och din karriär

För en företagare känns det inte alltid som om det är någon skillnad mellan dem och företaget. Det fina med just ett företag är att det ger dig en möjlighet att skapa en karriär på egen hand. Oavsett utbildningsnivå kan du tjäna pengar och arbeta med något riktigt roligt och givande.