God ekonomi – smarta karriärssteg

Ju mer pengar du har på bankkontot, desto större möjligheter har du att ta ett kliv framåt i din karriär. Med god ekonomi klarar du av att bli arbetslös, du kan ta tjänstledigt för att testa ett nytt jobb eller starta företag.

Smarta karriärsteg

Om du vill vara säker på att inte sitta fast på ett och samma jobb i resten av ditt liv, bör du planera ditt liv så att du har mer frihet. Om du har pengar på banken kommer du klara både pandemier samt ekonomiska och personliga kriser bättre. Det ger dig också större möjligheter att göra något nytt. Det är många som sitter fast på en arbetsplats för att de inte vågar ta nya kliv. Eller så klarar de ekonomiskt inte av att göra det. Du bor kanske i Stockholm och blir erbjuden att göra ett intressant projekt på Kanarieöarna. Du skulle väldigt gärna vilja göra det, men har alldeles för mycket lån och alldeles för lite besparingar för att våga ta klivet. Eller så vill du utbilda dig, samtidigt som du har familj. Det är också lättare att investera i karriären, som att gå en språkkurs på egen hand eller åka på konferenser, om du har rejält med pengar på bankkontot. Med god ekonomi har du så mycket större möjligheter att göra nya saker. Du behöver inte sitta fast på en arbetsplats på samma sätt.

Förbättra din ekonomi

Det finns två saker som du behöver göra för att förbättra din ekonomi. Båda två är i långa loppet lika viktiga. Du behöver bli skuldfri och du behöver börja investera dina pengar. Personer som har god ekonomi på riktigt undviker lån, eller arbetar aktivt på att bli skuldfria, de investerar också pengar på olika sätt. Om du inte har börjat investera kan du börja med att köpa fonder, för att sedan satsa på aktier. Börja läs Dagens industri, och böcker om ekonomi och att investera, så kommer du lättare kunna fatta goda beslut. Samtidigt som du börjar investera pengar måste du också medvetet arbeta på att få bort dina lån. Det betyder att du under en tid kommer ha mindre pengar att röra dig med. Se över din ekonomi och gör en bra hushållsbudget. När lönen kommer överför du omgående pengar till ditt investeringskonto. Du ser också till att betala av dina lån i snabbare takt.